CUMHURİYETİN 100. YILINI COŞKUYLA KUTLADIK

30.10.2023


Cumhuriyetimizin 100. yılını coşkuyla kutladık. Giresun Debboy mevkiinden bayraklar ve marşlar eşliğinde vatandaşlarımızın yoğun katılımıyla gerçekleştirdiğimiz yürüyüşümüzün ardından Atatürk Meydanı'nda çelenk koyma törenini gerçekleştirdik.


Mustafa Kemal Atatürk heykeli önünde partimizin çelengini İl Başkanımız Opr. Dr. Gökhan Şenyürek, Kadın Kolları İl Başkanımız Ayça Kozluca ve Gençlik Kolları İl Başkanımız Eren Aydın birlikte sunarken Merkez İlçe Başkanımız Av. Murat Bektaş bir açılış konuşması gerçekleştirdi.


İlçe Başkanımız Murat Bektaş "Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümünde partimizin ve ülkemizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarını minnetle anıyorum. Ülkemize nice nice yüzyıllar diliyorum.


Değerli arkadaşlar,


100 yılı geride bıraktığımız bu günlerde Cumhuriyet devrimlerinin nasıl yok edilmeye çalışıldığını hep birlikte görüyoruz. Saray saltanatının yerini halk egemenliğine bırakması birilerinin zoruna gitmiş olacak ki her gün daha da şiddetle saldırıyorlar.


“Cumhuriyet düşüncede, bilgide, sağlıkta güçlü ve yüksek karakterli koruyucular ister.” der Mustafa Kemal, O yüzden bize düşen güçlü ve yüksek bir mücadeledir.


Neyle mücadele edeceğiz?


Şeyhlerin, dervişlerin, müridlerin bugünkü hayranlarıyla mücadele edeceğiz. Batılın, hurafelerin pazarlamacıları ile mücadele edeceğiz. Gericiliğin ve yozluğun taşeronları ile mücadele edeceğiz.


Bize düşen görev budur.


Sosyal medyada yazılıyor birkaç gündür. CHP ayrı yürüyüş yapıyor bölücülük yapıyor diye yorumları görüyorum.


O arkadaşlarımıza bir hatırlatma yapmak istiyorum.


2012 den önce bu meydanda tüm partiler, STK’lar çelenk koyar milli bayramlarımızı beraber kutlardık. 23 Nisan öncesi kim değiştirdi yönetmeliği? Ata’mızı anmak bayram kutlamak için iktidardan izin mi alacaktık?


Peki soruyorum.


Kim rahmet diledi fesliye, takkeliye? Kim Atatürk’e hakaret eden adamı kitap fuarına çağırdı?


Müftü Ata’ya hakaret eden adamı çağırdı biz tepki gösterirken kim arka çıktı müftüye? Kim bir dua edemedi, bir hutbede anamadı?


CHP ayrı yürüyormuş. Yürüyoruz kardeşim. Biz bu zihniyetle 1919’dan beri ayrı yürüyoruz " şeklinde konuştu.


Ardından Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Oğuzcan Özdemir, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Hava Yılmaz, İl Başkanımız Opr. Dr. Gökhan Şenyürek ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Milletvekilimiz Elvan Işık Gezmiş'in konuşmaları ile tören son buldu.